Het DISC-model in de praktijk

Datum: 16 april 2020 - 13:00

Locatie: Coachhuis Leusden

Trainer: Patrick Schriel

Categorie: Permanente Educatie

De workshop is bedoeld voor diegenen die al basiskennis hebben van het DISC-model. Deze workshop is bedoeld om de deelnemers te laten oefenen met het DISC-model. De deelnemers zullen aan de hand van hun eigen casuïstiek verschillende situaties oefenen en hier door de “DISC-bril” bezien op reflecteren. Het doel is om de deelnemers te leren variëren in de verschillende DISC-stijlen in hun Mediation-praktijk/werksituatie.

Shutterstock 214759606

Onderwerpen tijdens workshop

  • Opfrissen DISC-model en bijbehorende stijlen;
  • Persoonlijke kwaliteiten en valkuilen (als mediator);
  • Casusinbreng door (de mediator) met persoonlijk leerdoel
  • Oefenen met DISC-stijlen met trainingsacteur

Waarde voor de mediator

De workshop is meer ervaringsgericht, dan inleidende DISC-workshops. De mediator krijgt in deze workshop de mogelijkheid om persoonlijke casuïstiek te oefenen in rollenspellen. De mediator leert om verschillende DISC-communicatiestijlen toe te passen en ervaart de waarde en uitwerking van deze verschillende stijlen. Hij krijgt meer zicht op hoe verschillende stijlen op elkaar werken, maar zal dit bovenal gaan ervaren. Hij zal ook het effect ervaren van zijn eigen voorkeursstijl op partijen en in welke situaties deze meer of minder effectief is.

Voorbereiding

Iedere deelnemer neemt de persoonlijke DISC-analyse mee uit een eventueel eerdere workshop. Daarnaast bereid iedere deelnemer een casus voor uit zijn of haar (mediation) praktijk. Dit kan een mediationgesprek zijn, een caucus of een vergelijkbaar gesprek. Het betreft een situatie die de deelnemer nader aan de hand van het DISC-model zou willen uitwerken in een (rollen) spel. Iedere deelnemer krijgt hiertoe voorafgaand aan de training een casusformulier toegestuurd met de vraag deze vooraf aan de trainers te retourneren.

Tijd & locatie

De training duurt van 13.00 uur - 17.00 uur.

Locatie: Coachuis leusden

Kosten

De kosten zijn € 349,- per persoon

Kosten

Patrick Schriel geeft deze workshop. Hij is teamcoach (NOBCO gecertificeerd), facilitator, communicatietrainer en DISC expert. Hij helpt cliënten met het behalen van resultaten op het gebied van samenwerken, het faciliteren van teamprocessen, effectieve communicatie, persoonlijk leiderschap, assertiviteit en zelfvertrouwen.

PE-punten

Met deze workshop zijn 4 PE-punten cat. 2 te verdienen.

Annuleringsvoorwaarden

U kunt alleen schriftelijk een open training annuleren. Hiervoor hanteren wij de volgende annuleringsvoorwaarden:

  • Tot een maand voor aanvang van de training kunt u zonder kosten annuleren.
  • Bij annulering minder dan een maand en voor de aanvangsdatum zijn de kosten 50% van het oorspronkelijke bedrag.
  • Wanneer u op de trainingsdag niet verschijnt, merken wij dat aan als annulering.
  • Bij onvoldoende aanmeldingen houden wij ons het recht voor een training te annuleren. In dat geval informeren wij u minimaal 10 dagen van tevoren. In geval u dan de training wilt doorschuiven zijn daar uiteraard geen kosten aan verbonden.

Aanmeldformulier