Samenwerken en samenwerken op afstand in het bijzonder heeft voor bedrijven door de coronacrisis een andere dimensie gekregen. Samenwerken is echter wel de basis voor een goede bedrijfsvoering. Een prettige samenwerking zonder spanningsvelden creëren en behouden, staat dus eigenlijk boven aan de To-Do-list van organisaties om de beste resultaten te kunnen behalen. Hoe draagt u daar zorg voor?
Samenwerken is niet altijd even makkelijk.
Samenwerken vraagt van mensen energie en aandacht. Het is een proces waar medewerkers zich niet altijd goed bewust van zijn. Zij moeten zich verplaatsen in de rol van hun collega. Dat kunnen ze, maar hebben ook te maken met verschillende en soms tegenstrijdige emoties, drijfveren en behoeften. Zeker in deze tijd waar veel is veranderd in de samenwerking; door een nieuwe werksituatie, meer werkdruk, verlies aan opdrachten, minder face-to-face communicatie of andere gevolgen van het werken op afstand.
Werkrelaties kunnen worden hersteld.
Wij werken al jaren aan werkrelaties voor diverse ondernemingen. Ook in deze bijzondere tijden zetten wij – Dé Arbeidsmediators- ons hiervoor in. Wij geloven oprecht dat veel kronkels, knopen en spanningen in werkrelaties met inzet van arbeidsmediation ongedaan gemaakt kunnen worden.
Zelfmanagement tools als eerste hulpmiddel.
Wij geloven in zelfmanagement. Door onze kennis en kunde te delen en ook de juiste tools te bieden, zijn organisaties in staat de samenwerking zélf te managen. Mocht de spanning onverhoopt toch oplopen of zelfs leiden tot een (dreigend) conflict, dan kan er altijd nog om conflictbemiddeling worden gevraagd. Met een arbeidsmediator kan dan worden gekeken naar een duurzame oplossing.
Herkennen van spanningen = sleutel tot succes.
Het tijdig herkennen van spanningen is de sleutel voor het managen van een goede samenwerking. Daarnaast bespaart het een organisatie honderden tot duizenden euro’s als een arbeidsconflict kan worden voorkomen. Een voorbeeld van deze kosten kunt u terug vinden op samenwerkingsscan.online
Eerste hulp bij spanningen op de werkvloer.
Om te zorgen dat de eerste spanningen tijdig worden getackeld, zijn wij voortdurend op zoek naar tools die organisaties kunnen helpen in de samenwerking. Eén van deze tools is de Samenwerkingsscan. Hiermee kan een arbeidskwestie snel in kaart worden gebracht. Deze tool is gebaseerd op “De Escalatieladder van Glasl”, een veel toegepast managementmodel bij conflicthantering. Dit kalenderjaar kunnen organisaties gratis gebruik maken van deze tool. Meer informatie hierover is te vinden op samenwerkingsscan.online
Voorkomen is beter dan genezen.
Wilt u meer weten wat Dé Arbeidsmediators voor u kan betekenen in de samenwerking op de (digitale) werkvloer. Wij gaan graag met u in gesprek.
Neem vrijblijvend contact met ons op via telefoonnummer 085-2732310.